Qui sóc?

Qui sóc?

Sóc el David Espino, terapeuta en teràpies manuals des de l’any 2013 i terapeuta en medicina xinesa i professor del Institut Sān Qiáng des de l’any 2019.

Vaig començar en aquest món a arrel d’un accident que em va causa un esquinç de segon grau al turmell esquerra, després d’anar a urgències i parlar amb diferents especialistes em van dir que havia d’estar tres mesos amb la cama enguixada i que segurament hauria de fer sis mesos de recuperació, nou en total. Per sort, la meva família coneixia a un Quiromassatgista de gran renom en un poble del costat, em van portar i després de la segona sessió podia caminar amb ajuda d’una crossa però podia caminar. En una setmana i mitja aquell home va aconseguir el que els metges havien previst que trigarien uns quatre mesos en obtenir els mateixos resultats. Des d’aquell dia vaig tenir clar que volia fer sentir a la gent el que jo estava sentint en aquell moment.

Aquella mateixa tardor em vaig ficar a estudiar a l’escola de massatge manual Dr. Sagrera Ferrandiz, amb ells vaig cursar els dos anys de Quiromassatge, l’any de Reflexologia, de Drenatge Limfàtic Manual i entremig vaig estudiar massatge i esport de la mà del Toni Bové (F.C.Barcelona) i aromateràpia per terapeutes de l’Institut E.S.B de la mà de l’Enrique Sanz Bascuñana.  

També aquells anys vaig tenir l’oportunitat de col·laborar com a Quiromassatgista durant dos anys en la Marató de Barcelona i en la Mitja Marató de Granollers. També vaig estar en dos edicions dintre de l’equip de fisioterapeutes per la TIM Andorra. 

Un cop finalitzada la meva etapa d’estudiant en teràpies manuals vaig sentir que necessitava més i em vaig ficar de cap en la medicina tradicional xinesa, vaig estudiar durant quatre anys al centre ISMET, on vaig tenir l’oportunitat de conèixer grans professionals com el Jordi Salés i l’Alvaro Lorente amb els quals vaig tindre el plaer de treballar conjuntament amb ells des de la Fundació Sān Qiáng com a docent i també com a voluntari en les instal·lacions al Nepal. 

Tot i acabar els meus estudis sabia perfectament que no significava deixar d’estudiar, em vaig endinsar de cap en els clàssics de la medicina xinesa, estudiant tècniques de diagnòstic avançat, Yi Jing, acupuntura distal, farmacopea segons el Shāng Hán Lùn, i moltes més. 

L’any 2022 finalment vam constituir l’Instituto Sān Qiáng d’on segueixo donant les formacions especialitzades en la medicina xinesa i les tècniques manuals. 

Actualment, a part de les formacions, passo consulta tant a Reus com a Barcelona. Si esteu interessats en concertar una cita no dubteu en ficar-vos en contacte amb mi, estaré encantat d’atendre-us!