Qui sóc?

Qui sóc?

Sóc el David Espino, terapeuta i docent, especialista en el tractament del dolor mitjançant acupuntura, quiromassatge i altres teràpies complementàries.

La casualitat va fer que a mitjans de 2012 em fes un esquinç de segon grau al turmell. A urgències em van dir que hauria d’estar tres mesos amb la cama enguixada i que segurament hauria de fer sis mesos de recuperació. Tot plegat volia dir estar nou mesos fins a tornar a caminar amb normalitat. No em vaig voler conformar amb el pronòstic i vaig anar a la consulta d’un quiromassatgista de gran renom de Cambrils. Amb només dues sessions amb ell, ja podia caminar amb l’ajuda d’una crossa i una setmana i mitja més tard ja havia aconseguit el que els metges m’havien dit que tardaria quatre mesos: caminar de manera autònoma. Aquell fet em va marcar per complet: per primera vegada, vaig ser conscient de fins a quin punt les teràpies complementàries poden millorar la qualitat de vida de les persones. A partir d’aquí, aquestes teràpies em van atrapar i se’m va obrir un nou camí que aviat es va convertir en la meva vida.

Tenia clar que volia ajudar a la gent a sentir el que jo havia experimentat en el meu procés de recuperació. Així que pocs mesos després de l’esquinç, vaig començar a estudiar Quiromassatge a l’escola Dr. Sagrera Ferrandiz de Barcelona. Vaig continuar els meus estudis cursant Reflexologia i posteriorment Drenatge Limfàtic Manual. El tema m’apassionava tant que, entremig, vaig estudiar massatge i esport de la mà del Toni Bové (F.C. Barcelona) i aromateràpia a l’Institut E.S.B de la mà de l’Enrique Sanz Bascuñana. Durant aquells anys, també vaig tenir l’oportunitat de col·laborar com a quiromassatgista a la Marató de Barcelona i a la Mitja Marató de Granollers. També vaig formar part de l’equip de fisioterapeutes per la TIM Andorra. 

Una vegada finalitzada la meva etapa d’estudiant en teràpies manuals, vaig sentir que necessitava aprofundir en altres camps i em vaig posar a estudiar medicina tradicional xinesa. Durant quatre anys al centre ISMET de Barcelona vaig tenir l’oportunitat de conèixer grans professionals com el Jordi Salés i l’Álvaro Lorente. Ells de seguida es van adonar de la passió que em generava aquest sector i abans d’acabar els meus estudis em van proposar treballar amb ells a la Fundació San Qiang com a docent i també com a voluntari a les instal·lacions d’aquesta entitat al Nepal. 

En acabar la carrera de medicina tradicional xinesa a ISMET, em vaig endinsar en el camp dels clàssics de la medicina xinesa, estudiant les tècniques de diagnòstic avançat del Nan Jing, Yi Jing, acupuntura distal i farmacopea segons el Shang Han Lun, entre d’altres.  

Tots aquests estudis van culminar l’any 2022 quan, juntament amb Jordi Salés i Xavier Jordà, vam fundar l’Escola de Medicina Tradicional Xinesa “Institut San Qiang”. Vam decidir generar una formació que ensenyés uns fonaments des de zero partint de la visió de la medicina xinesa clàssica, a més de seguir amb els postgraus ja existents i continuar endavant amb el projecte del voluntariat a Nepal. 

A principis del 2024, vaig decidir finalitzar la meva etapa a l’Institut San Qiang. Sentia la necessitat de seguir creixent com a docent i també de seguir especialitzant-me en la meva vessant de terapeuta, així com formar-me en nous camps.

Des d’aleshores, imparteixo formacions específiques de medicina xinesa i tècniques manuals. Paral·lelament, passo consulta a Reus, a la Selva del Camp i a Barcelona, en qualsevol de les especialitats esmentades anteriorment.

Si com jo, esteu interessats en buscar un camí complementari o alternatiu a la medicina convencional, o voleu experimentar els beneficis de les teràpies complementàries, no dubteu en posar-vos en contacte amb mi i concertar una cita. Estaré encantat de poder-vos ajudar!